ДБР провело обшуки у нотаріуса та державного реєстратора: подробиці

14:13, 19 сентября 2019
Мета обшуків — вилучили документи, які доводять факт незаконного відчуження арештованої нерухомості та заподіяння державі матеріальних збитків.
ДБР провело обшуки у нотаріуса та державного реєстратора: подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 19 вересня, пройшли обшуки у приватного нотаріуса, державного реєстратора та суб’єкта, який реалізовував нерухоме майно, незаконно виставлене на продаж службовими особами підприємства, підвідомчого МВС України. Про це повідомила перша заступниця директора ДБР Ольга Варченко на своїй сторінці в Facebook.

«Обшуки проводились у межах досудового розслідування щодо дій згаданих службовців.

Коротка передісторія: 2017 року Державна фіскальна служба застосувала податкову заставу на майно державного підприємства, підвідомчого МВС України. Арешт на майно наклали через те, що підприємство не сплатило податки на суму 1,2 мільйона гривень.

У 2018 році службові особи цього підприємства знехтували арештом, використали підробне рішення одного з судів міста Дніпро, яким нібито було знято податкову заставу й виставили арештовану нерухомість на продаж.

Йдеться про нежитлові будівлі загальною площею 3 760,4 кв.м, розташовані у місті Київ. Своїми протиправними діями службові особи державного підприємства завдали тяжких наслідків державним інтересам.

Кримінальне провадження проводиться за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 365-2 та ч. 1 ст. 388 КК України.

Санкціоновані обшуки здійснили слідчі Центрального апарату за оперативного супроводу ГУБКОЗ Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Генеральна прокуратура України. Мета обшуків — вилучили документи, які доводять факт незаконного відчуження арештованої нерухомості та заподіяння державі матеріальних збитків на суму 1,2 млн. грн.

Якщо провину згаданих фігурантів розслідування буде доведено у суді, на них чекає покарання у виді позбавлення волі терміном до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років», — повідомила Варченко.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДБР та ГПУ завершили досудове розслідування у справі «чорних ріелторів».

Також ми писали, що адвокат підозрюється в заволодінні майном майже на 10 мільйонів гривень. Дії зловмисниці кваліфіковані за шістьма статтями КК України.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду