Кримського суддю засудили за державну зраду

11:40, 25 сентября 2019
Святошинській райсуд Києва заочно засудив кримського суддю на 12 років позбавлення волі.
Кримського суддю засудили за державну зраду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Управлінням процесуального керівництва досудовими розслідуваннями кримінальних правопорушень, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за обвинуваченням судді Апеляційного суду АР Крим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (Державна зрада).

В ході досудового розслідування та судового розгляду встановлено, що громадянин України, будучи суддею зазначеного суду, умисно, з березня 2014 року по 2015 рік сприяв зміцненню окупаційної влади Російської Федерації шляхом безпосередньої участі в утворенні та функціонуванні незаконно створених російських окупаційних органів на тимчасово окупованій території півострова Крим, а також шляхом виконання функцій представника окупаційної судової влади держави-агресора (Указом Президента Російської Федерації від 19.12.2014 №786 призначений «суддею Верховного Суду Республіки Крим») з метою недопущення контролю української влади на території АР Крим.

Такими діями Російській Федерації умисно надано допомогу в проведенні підривної діяльності проти України на шкоду суверенітетові та територіальній цілісності України.

За принципової позиції прокурорів указаного управління при підтриманні публічного обвинувачення в суді колегією суддів Святошинського районного суду м. Києва в порядку спеціального судового провадження 23.09.2019 вказаного суддю визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України, та йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією всього належного йому майна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про перший вирок кримському судді за державну зраду.

 
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду