Повернення «Синього кита»: українців попереджають про нову небезпечну гру для дітей

08:00, 1 октября 2019
У ході такої гри 11-річну дівчинку підпалив її рідний брат.
Повернення «Синього кита»: українців попереджають про нову небезпечну гру для дітей
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Черкащині 11-річна дівчинка потрапила у лікарню з опіками через нову небезпечну гру «Підпали друга». Про це повідомив прес-секретар управління ДСНС регіону Костянтин Проценко на своїй сторінці в Facebook.

Як стало відомо, опіки потерпіла отримала внаслідок того, що її власноруч підпалив 10-річний брат. За попередніми даними, діти грали у гру «Підпали друга».

Такий смертельно небезпечний флешмоб під назвою #Firechallenge стає все більш популярним серед підлітків. Діти підпалюють себе або своїх товаришів.

«Спільноти, що виникають у всьому світі, несуть емоційний драйв, бажання зробити що-то «тут і зараз», а не думати про наслідки, що сприяє виникненню різних груп, які покликані щось зруйнувати, зробити наперекір загальноприйнятим нормам і правилам. В даний час суспільство робить вигляд, що нічого не знає про цю небезпеку. Але у разі ігнорування цієї проблеми вже завтра вона може вирости у масштабах, з якими швидко впоратися буде неможливо. А в цьому випадку ігнорування призведе до втрат серед дітей», — пише Проценко.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Тернопільщині 14-річна дівчина повісилася після прочитання популярного роману.

Також ми писали про нову суїцидальну гру для дітей «Новий шлях».

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Світлана Хома
    Світлана Хома
    суддя Господарського суду Тернопільської області