Рада розглядає підстави передачі справ до Великої Палати ВС, трансляція

16:00, 2 октября 2019
Верховна Рада проводить засідання, на якому розглядатиме низку законопроектів.
Рада розглядає підстави передачі справ до Великої Палати ВС, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 2 жовтня, Верховна Рада України проводить пленарне засідання. На порядку денному — розгляд важливих законопроектів. Про це йдеться на сайті парламенту.

Сьогодні Рада розглядатиме наступні законопроекти:

  • 1054-1 про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації";
  • 2036 про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" щодо вдосконалення процедури звільнення та призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення;
  • 1060 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку ліцензування господарської діяльності;
  • 1029 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції;
  • 1048 про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів;
  • 1026 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підстав передачі справи на розгляд Великої Палати Верховного Суду та щодо строків повернення адміністративних справ;
  • 1071 ро внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання космічної діяльності;
  • 1224 про внесення змін до деяких законів України щодо застосування Збройними Силами України та Державною спеціальною службою транспорту бойової техніки, зброї та спеціальних засобів в особливий період;
  • 1064 про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування;
  • 1208, 1208-1, 1208-2 про Бюро фінансових розслідувань;
  • 2039, 2039-1 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік";

Для повторного розгляду з пропозиціями Президента Володимира Зеленського:

  1. 0976 закон про державне визнання і підтримку Пласту — Національної скаутської організації України" з пропозиціями Президента України від 03.09.2019.
  2. 0978 Виборчий кодекс України з пропозиціями Президента України від 13.09.2019.
  3. 2167 проект постанови про присудження у 2018 році Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування.
  4. 1053-1-П проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 20.09.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг.
  5. 1073-П проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 20.09.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг.
  6. 2175  проект Постанови про перейменування міста Переяслав-Хмельницький Київської області.
  7. 2176 проект Постанови про перейменування села Островки Маневицького району Волинської області.
  8. 2177 проект Постанови про перейменування села Рачки Немирівського району Вінницької області. 

18.14 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков закрив вечірнє засідання.


18.10 За основу і в цілому з пропозиціями профільного Комітету і техніко-юридичними правками ухвалений проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» №2039. За таке рішення проголосували 275 парламентаріїв.


18.02 До розгляду оголошено проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» (№2039) та (№2039-1). Законопроекти розглядаються за скороченою процедурою.

Головуючий продовжив вечірнє засідання до завершення розгляду даного законопроекту.


17.50 Народні депутати підтримали в першому читанні за основу проект Закону «Про Бюро фінансових розслідувань» №1208-2. За законопроект проголосували 270 народних депутатів.


17:23 У першому читанні за скороченою процедурою розглядається проект закону «Про Бюро фінансових розслідувань» (№1208) та альтернативні №1208-1 і 1208-2.

Законопроектом ліквідовується Податкова міліція і створюється новий єдиний орган - Бюро фінансових розслідувань, який буде займатися розслідуванням злочинів у сфері публічних фінансів.

Комітет пропонує підтримати за основу законопроект №1208-2.


17:15 Дмитро Разумков оголосив до розгляду проект закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового планування розвитку і утримання автомобільних доріг загального користування» (№1064).

Документ спрямований на забезпечення виконання середньо- та довгострокових зобов’язань за договорами на будівництво, реконструкцію, капітальний та середній поточний ремонт автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення.

Законопроект 305 голосами ухвалено за основу.


16:58 Головуючий оголосив до розгляду у другому читанні проекту закону «Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації"» (№1054-1).

Верховна Рада 250 голосами підтримала проект закону у другому читанні і в цілому.


16:45 У другому читанні розглядається проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування Збройними Силами України та Державною спеціальною службою транспорту бойової техніки, зброї та спеціальних засобів в особливий період» (№1224).

Документ унормовує застосування військової техніки в особливий період.

Проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування Збройними Силами України та Державною спеціальною службою транспорту бойової техніки, зброї та спеціальних засобів в особливий період» у другому читанні і в цілому підтримали 307 парламентарів.


16:41 Верховна Рада перейшла до розгляду у другому читанні проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання космічної діяльності» (№1071).

Документ направлений на демонополізацію освоєння космосу і залучення приватних компаній до космічної діяльності. Комітет рекомендує ухвалити законопроект в цілому.

У другому читанні проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання космічної діяльності» у другому читанні та в цілому підтримали 308 народних депутатів.


16:35 До розгляду оголошено проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підстав передачі справи на розгляд Великої Палати Верховного Суду та щодо строків повернення адміністративних справ» (№1026). Законопроект розглядається у другому читанні

Даний законопроект розвантажує Велику Палату Верховного Суду. Врегульовується питання повернення касаційних справ – встановлюється термін 15 днів для усіх видів справ. Комітет рекомендує ухвалити законопроект в цілому.

Верховна Рада 271 голосом ухвалила в цілому із техніко-юридичними правками проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підстав передачі справи на розгляд Великої Палати Верховного Суду та щодо строків повернення адміністративних справ».


16:25 Законопроект «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів» №1048 у другому читанні і в цілому з техніко-юридичними правками підтримали 270 парламентарів.

У пояснювальній записці зазначено, що відповідно до статті 84 Угоди про Україну з ЄС, українське митне законодавство має поступово наближатися до митного законодавства Євросоюзу на основі принципу найкращих зусиль, при цьому одним з етапів адаптації є введення в Україні інституту АЕО, аналогічного тому, який функціонує в ЄС.


16:10  Після перерви Верховна Рада продовжила розгляд правок до проекту закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів».


16:00 Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив вечірнє засідання Верховної Ради. Для участі у вечірньому засіданні парламенту зареєструвались 382 народних депутати.


14:10 Після розгляду 34-ї правки до законопроекту №1048 Разумков закрив ранкове засідання.


13:33  Оголошено до розгляду законопроект «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів» (№1048).


13:30 У другому читанні та в цілому з техніко-юридичними правками законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» підтримали 237 народних депутатів.


13:13 Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції», (№1029), який розглядається у другому читанні, доповідає голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Красносільська. Під час доопрацювання до другого читання до законопроекту було подано 131 правку, із них враховано 60. Комітет рекомендує ухвалити законопроект у другому читанні і в цілому.


13:07 У другому читанні та в цілому проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку ліцензування господарської діяльності» підтримав 301 народних депутатів.


13:05 Рада перейшла до розгляду у другому читанні проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку ліцензування господарської діяльності» (№1060).


13:00 Законопроект №2036 підтримали 266 депутатів.


12:52 Депутати перейшли до розгляду законопроекту «Про внесення змін до Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" щодо вдосконалення процедури звільнення та призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення» (№2036). Законопроект розглядається у другому читанні. Народні депутати розглядають правки до законопроекту, відхилені профільним Комітетом.


12:44 340 голосами парламент підтримав законопроект «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу ветеранів війни».


12:32 Розглядається законопроект «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу ветеранів війни» (№2153).


12:30 Нардепи схвалили відповідний проект постанови №2101-5. За нього проголосували 253 нардепа.


12:25 Разумков оголосив до розгляду проект Постанови «Про внесення змін до порядку денного другої сесії Верховної Ради дев'ятого скликання» (№2101-5). Цим документом пропонується включити до порядку денного другої сесії Верховної Ради 38 законопроектів. Парламент включив до порядку денного основний законопроект №2178.


12:20 Рада після перерви почала розглядати питання, які були винесені на порядок денний.


11:35 На прохання двох фракцій в засіданні оголошено перерву до 12.00. Водночас перерву з 12.00 до 12.30 — скасовано.


11:00 Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання. Представники фракцій і груп виступають із оголошеннями, заявами, повідомленнями і пропозиціями. Для участі зареєструвалися 398 нардепів.


 

 Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, коли Рада розгляне проект бюджету-2020.

Також ми писали, що Раді пропонують знизити ренту на видобуток бурштину.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва