Привласнили 38 млн доларів: посадовцям банку повідомлено про підозру

07:45, 3 октября 2019
Службовим особам ПАТ «КБ «Південкомбанк» повідомлено про підозру у вчиненні злочину.
Привласнили 38 млн доларів: посадовцям банку повідомлено про підозру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відповідальним особам ПАТ «Комерційний банк «Південкомбанк», в рамках кримінального провадження, повідомлено про підозру у привласненні коштів шляхом зловживання службовим становищем. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

«У рамках кримінального провадження, 26 вересня 2019 року відповідальним службовим особам ПАТ «КБ «Південкомбанк» повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Відповідних результатів досудового розслідування досягнуто за співпраці з нинішнім керівництвом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб», — йдеться в повідомленні.

За версією слідства, вищезгадані службові особи підписали угоди поруки за зобов’язаннями (кредитами) офшорних компаній, а також виконали ці угоди шляхом списання на свою користь грошових коштів, які перебували на кореспондентських рахунках у банківській установі в Республіці Австрія.

«Таким чином вони підозрюються у заволодінні грошовими коштами у сумі понад 38 млн доларів США. Майно підозрюваних арештовано за ухвалою суду», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Києві судитимуть шахрая, який привласнив три мільйони гривень з рахунків товариства.

Крім того, ми писали, що посадовці Криворізької міськради привласнили більше мільйона гривень з держбюджету

Також відомо, що київські посадовці привласнили 2 млн на ремонті дитсадка

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України