Недостовірні дані у декларації: у справі екс-голови Держаудиту є деталі

13:42, 7 октября 2019
Суд повідомить додатково про час та місце розгляду кримінального провадження у частині обвинувачення за ст. 366-1 КК України.
Недостовірні дані у декларації: у справі екс-голови Держаудиту є деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 7 жовтня, колегія Вищого антикорупційного суду постановила ухвалу про закриття кримінального провадження за ч. 3 ст. 368-2 КК України щодо колишньої голови Держаудитслужби у зв’язку з втратою чинності норми КК України через визнання її неконституційною, передає прес-служба ВАКС.

При цьому, ВАКС тлумачить чинне законодавство шляхом практичної реалізації принципу верховенства права та керуючись ст. 7 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. У зв‘язку з тим, що зазначена ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку, у підготовчому судовому засіданні було оголошено перерву.

«Про час та місце розгляду кримінального провадження у частині обвинувачення екс-голови Держаудитслужби за ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації) буде повідомлено додатково.

Довідково: статтю 368-2 визнано такою, що не відповідає Конституції України (є неконституційною), згідно з Рішенням Конституційного Суду №1-р/2019 від 26.02.2019 р», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» вже писала, що  4 жовтня у Вищому антикорупційному суді пройшло підготовче засідання у кримінальному провадженні про обвинувачення судді апеляційного суду Дніпропетровської області у неподанні декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції» (ст. 366-1 КК України). 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді