ВАКС розгляне справу стосовно екс-голови та керівника департаменту ДФС

20:57, 23 октября 2019
Справу до ВАКС передав Шевченківський райсуд Києва.
ВАКС розгляне справу стосовно екс-голови та керівника департаменту ДФС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 23 жовтня, у Шевченківському районному суді міста Києва відбулось судове засідання у справі про обвинувачення екс-голови ДФС України та керівника департаменту ДФС України, передає прес-служба САП.

«За результатами засідання судом прийнято рішення про передачу вказаного провадження до Вищого антикорупційного суду України.

Як вже повідомлялось, колишній голова ДФС та керівник департаменту обвинувачуються у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Крім того, ексголові ДФС інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Сторона обвинувачення вважає, що колишній голова Державної фіскальної служби України протягом ‎2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України 8 скликання, особисто прийняв низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр».

Ці рішення були прийняті ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування та законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді не надходження обов’язкових платежів до державного бюджету у сумі понад 2 млрд грн», — йдеться у повідомленні.

У САП додали, що, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» інформувала, що 22 жовтня Апеляційною палатою Вищого антикорупційного суду України за результатами розгляду апеляційної скарги прокурора САП до колишнього народного депутата України VIII скликання, який підозрюється в організації заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 80 млн гривень застави. 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду