Комітет Ради порекомендував депутатам врахувати пропозиції Президента до Виборчого кодексу

20:59, 18 ноября 2019
Під час засідання було опрацьовано 17 пропозицій до Кодексу.
Комітет Ради порекомендував депутатам врахувати пропозиції Президента до Виборчого кодексу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на своєму засіданні розглянув Пропозиції Президента до Виборчого кодексу України (№0978), який був прийнятий Верховною Радою 11 липня 2019 року, передає офіційний сайт Ради.

Президент України не підписав даний закон, і повернув до Верховної Ради для повторного розгляду зі своїми Пропозиціями, в яких зокрема, сказано: «Кодекс, що надійшов на підпис, містить положення, які не відповідають Конституції України, не враховують останні позитивні зміни до виборчого законодавства, спрямовані на його удосконалення, не узгоджуються із законодавчими актами, які є базовими у відповідній сфері, не забезпечують належної регламентації й організації виборчого процесу, ефективного контролю за здійсненням виборчих процедур».

Заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Аліна Загоруйко, під час засідання повідомила, що підкомітетом опрацьовано 17 пропозицій до Кодексу, внесених Президентом України Володимиром Зеленським, і констатовано, що вони стосуються практично всіх аспектів сфери регулювання проекту Виборчого кодексу України, його змістовних положень та структурних одиниць, які відображені у різних частинах документа.

Зважаючи на це, за її словами, предметом розгляду та опрацювання у підкомітеті став увесь масив нормативного матеріалу проекту Кодексу, чинне виборче законодавство, Закон «Про Центральну виборчу комісію», «Про державний реєстр виборців» та інші закони, необхідність узгодження або врахування положень яких вказав Глава держави.

Аліна Загоруйко також поінформувала, що, згідно з висновком Головного науково-експертного управління Верховної Ради, значна частина зауважень Президента України до тексту Кодексу є обґрунтованими і їх варто врахувати.

Підкомітет підготував до розгляду Комітету порівняльну таблицю, яка містить текст Виборчого кодексу, пропозиції Президента, висновки Комітету та текст пропонованої остаточної редакції Виборчого кодексу.

Комітет прийняв рішення: «Рекомендувати Верховній Раді прийняти всі пропозиції Президента України до Виборчого кодексу України шляхом голосування по кожній із сімнадцяти пропозицій та прийняти Виборчий кодекс України в редакції Комітету в цілому як Закон. Доручити Комітету при підготовці тексту Кодексу на підпис Голові Верховної Ради здійснити спільно з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України його техніко-юридичне доопрацювання».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» вже писала, що вибори в Києві відбудуться вже 8 грудня. Також передбачено скорочення на третину депутатів міської ради й відновлення районних рад.

Крім того, Володимир Зеленський повідомив, коли відбудуться вибори на Донбасі.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді