Киянам пояснили, в яке житло варто вкладати гроші

08:15, 29 ноября 2019
Має сенс інвестувати у квартири з невеликими площами, адже вони користуються найбільшим попитом, тож їх легко перепродати.
Киянам пояснили, в яке житло варто вкладати гроші
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Представниця ПрАТ «ХК «Київміськбуд» Тетяна Маркова пояснила, що варто інвестувати у квартири з невеликими площами, адже вони користуються великим попитом і їх легко перепродати. Про це повідомляє УНН.

«Невеликі студії, одно- і двокімнатні квартири попитом будуть користуватися завжди, оскільки це найбільш затребуваний на ринку вид житла. Їх розкуповують практично відразу й активно перепродують на фінальній стадії будівництва (роблять переуступку). Особливою популярністю користуються житлові комплекси біля метро або ближче до центральних районів», — зазначила Маркова.

Також вона розповіла, на якій стадії найкраще купувати житло з метою інвестування:

«За нашими даними, сьогодні інвестор, вклавши в об'єкт кошти на початковій стадії будівництва і продавши квартиру на завершальній, може заробити до 25-40%, а то й більше, в залежності від класу об'єкта».

Вона також додала, що на початковому етапі інвестування — найбільший вибір планувань квартир, найнижча ціна за «квадрат» і лояльна знижка при повній оплаті.

«Тобто ви купуєте квартиру практично за мінімальною у своєму сегменті ціною. Зростає вартість будматеріалів — збільшується ціна на квадратний метр, зростає вартість енергоносіїв — це теж позначається на ціні, підвищили мінімальну зарплату — знову надбавка до вартості. А вибір все менший і менший. На виході квартира в середньому дорожчає на 25%, а потрапивши в категорію вже «вторинки» — до 40%. Якщо говорити прямо, то, купивши квартиру на етапі «котловану» і продавши її через рік після здачі, інвестор може отримати солідний прибуток», — пояснила Маркова.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Україні розширено державну підтримку програми придбання доступного житла.

Крім того, ми писали, що Зеленський закликав японську компанію інвестувати в українські проекти.

Також відомо, що нерухомість зросте в ціні у листопаді.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде