Кабмін дозволить українцям спілкуватися з держорганами через месенджери

10:50, 5 декабря 2019
Відповідний пілотний проект уряд планує запустити вже найближчим часом.
Кабмін дозволить українцям спілкуватися з держорганами через месенджери
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів України планує запустити можливість спілкуватися з державними органами через месенджери. Також будуть веб-версії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

«По-перше, це здешевить вартість одного контакту для бюджету. По-друге, це дозволить обслуговувати громадян якісніше. Адже, на відміну від письмових звернень, можна уточнювати інформацію, щоб не футболити, а давати відповідь по суті», — написав Дубілет.

В Україні запустять пілотну версію, яка дозволить державним службовцям відповідати на запити громадян в месенджерах з віддалених робочих місць.

Міністр зазначив, що це дозволить організовувати робочі місця для держслужбовців не тільки в Києві, а й в регіонах. Уряд планує зробити акцент на ті регіони, де найскладніше знайти роботу.

За словами Дубілета, це буде один з варіантів працевлаштування для тих держслужбовців, які потрапили під масову оптимізацію.

«Найпрекрасніше в чатах є те, що так можна контролювати якість ведення діалогу. На відміну від телефонного дзвінка, паперової відповіді або очного візиту, ми можемо налаштовувати алерти і відстежувати випадки неякісних консультацій. Це дозволить нам побудувати правильну фінансову і нефінансову мотивацію для співробітників», — зазначив він.

Кабмін вже запустив перші чат-консультації для Міністерства соцполітики. Найближчими місяцями планується охопити всі основні напрямки.

Раніше ми писали, що право на звернення громадян може бути обмежене. Законопроектом планується заборонити надсилати звернення громадянам до органів державної влади, якщо питання не належить до їх компетенції.

В свою чергу, користувачі соцмереж висловились щодо доцільності включення до законопроекту №2480 положення щодо переадресації звернень громадян. Головний редактор «Судово-юридичної газети» Наталія Мамченко в Facebook звернулась до депутата фракції «Слуга народу» Віталія Безгіна з проханням пояснити виключення у законопроект положення щодо переадресації звернень громадян.

Також ми писали, що у проекті Держбюджету-2020 не передбачено кошти на реалізацію ініціативи «країна в смартфоні». Про це заявив голова Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Крім того, ми писали, що для українців створять мобільний додаток «Дія».

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду