У Мін'юсті відзвітували про роботу Антирейдерської комісії

12:33, 9 декабря 2019
Знизилася кількість рейдерських атак і шахрайських схем у сфері держреєстру.
У Мін'юсті відзвітували про роботу Антирейдерської комісії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За 100 днів роботи нової команди Міністерства юстиції і Антирейдерської комісії було проведено успішну боротьбу із системним рейдерством та скасовано сотні незаконних реєстраційних дій. Про це повідомила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Оніщук.

«Ми продовжуємо повертати законним власникам майно та права на бізнес, нам вдалося значною мірою зменшити кількість випадків протиправного позбавлення власників їхніх прав. Про це свідчить статистика надходження скарг на дії державних реєстраторів», — наголосила Ольга Оніщук.

Для подолання системного рейдерства було встановлено ряд дієвих антирейдерських механізмів: виключено акредитовані суб’єкти з числа суб’єктів, що здійснюють повноваження у сфері державної реєстрації, змінено кваліфікаційні вимоги до державних реєстраторів, підвищено відповідальність за порушення в цій сфері, встановлено диференціацію санкцій. Також визначено, що доступ державного реєстратора до державних реєстрів здійснюється шляхом багатофакторної аутентифікації.

За словами Оніщук, ці заходи значно зменшили кількість шахрайських дій з юридично значущими даними та кількість рейдерських атак на бізнес.

Водночас перший заступник міністра юстиції Євгеній Горовець повідомив, що для захисту від випадків несанкціонованого втручання в роботу програмного забезпечення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запроваджено додаткову автентифікацію з використанням Google-ідентифікації.

«Тепер підтвердження рішення державного реєстратора відбуватиметься за допомогою додаткового методу ідентифікації користувача з використанням одноразового паролю», — пояснив Горовець.

Крім цього, було проведено аудит державних реєстрів незалежними експертами за підтримки проекту ЄС.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що у Міністерстві юстиції розповіли про нову процедуру банкротства.

Також ми писали про відповідальність державних реєстраторів за порушення закону.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки