Украерорух відзвітував про суму збитків через анексію Криму

20:05, 26 декабря 2019
Щороку в Україні здійснюється майже вполовину менше польотів, порівняно з періодом до окупації Кримського півострова та частини Донбасу.
Украерорух відзвітував про суму збитків через анексію Криму
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух) внаслідок тимчасової окупації Криму та частини Донбасу отримало значні фінансові й операційні втрати, які оцінюються в 19 мільярдів гривень. Про це повідомив в. о. директора Украероруху Андрій Ярмак, передає НВ Бізнес.

Кількість польотів за останні п'ять років суттєво скоротилася через окупацію Кримського півострова і частини Донбасу. Ярмак пояснив, що після окупації Криму Україна закрила повітряний простір над півостровом, тому транзитні потоки пішли південніше до берегів Туреччини.

А після авіакатастрофи МН-17 в липні 2014 року було частково закрито повітряний простір над східною частиною України.

«Якщо в 2013 році загальний обсяг склав 530 тисяч польотів, то у 2018 році — лише близько 300 тисяч. Це мінус 44%. А транзитні польоти зменшилися майже в три рази. Наші спільні недоотримані доходи за весь період з 2014 року оцінюються приблизно в 19 мільярдів гривень»,  повідомив Ярмак.

За його словами, в Украерорусі працюють над збільшенням транзиту, зокрема, розробили процедури використання повітряного простору в районі Чорного моря і відкрили чотири траси над Чорним морем, які активно використовуються.

Щодо відкриття повітряного простору над тимчасово окупованими територіями, Ярмак назвав це політичним питанням.

«Украерорух як державне підприємство повністю підтримує політику держави. З точки зору технічної можливості та наявності достатньої кількості персоналу ми готові до будь-якого розвитку ситуації»,  заявив виконуючий обов’язки директора.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Кабінет міністрів указом від 9 жовтня 2019 року призначив Андрія Ярмака виконуючим обов’язки директора Державного підприємства обслуговування повітряного руху України.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва