Комітет Ради розглядає законопроект щодо соціального захисту чорнобильців

14:30, 15 января 2020
Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів проводить засідання.
Комітет Ради розглядає законопроект щодо соціального захисту чорнобильців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В середу, 15 січня, о 14:30 розпочалося засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Про це інформує прес-служба Ради. 

Порядок денний:

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Підготовка до першого читання:

  • Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи (р. № 2277, н.д. Третьякова Г. та інші).

Попередній розгляд законопроектів:

  • Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Трудового кодексу України (р. № 2410, н.д. Королевська Н. та інші).
  • Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Кодексу України про працю (р. № 2410-1 доопрац., н.д. Тимошенко Ю. та інші).
  • Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про працю (р. № 2708, Кабінет Міністрів України).
  • Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання додаткових соціальних гарантій медичним працівникам, які брали безпосередню участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції та/або здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, що здійснюються шляхом проведення операції Об'єднаних сил (р.№ 2467, н.д. Зінкевич Я. та інші).
  • Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту осіб, які мають встановлені законодавством пільги у сфері послуг (р. № 2512, н.д. Лабазюк С.).

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

  • Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення адміністрування отримання податкових пільг підприємствами та організаціями, які засновані громадськими організаціями осіб з інвалідністю (р. № 2022, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М.)
  • Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення справедливості у питанні оплати праці педагогічним працівникам закладів дошкільної і позашкільної освіти (р. № 2180, н.д. Констанкевич І. та інші).
  • Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення справедливості у питанні оплати праці педагогічних працівників (р. № 2180-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.).
  • Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо спрямування освітньої субвенції на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників закладів позашкільної освіти) (р. № 2270, н.д. Костюк Д.).

ІІІ. Інші питання

  • Затвердження письмового звіту Комітету про підсумки роботи за період роботи другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.
  • Затвердження плану роботи Комітету на період третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.
  • Затвердження пропозиції до проекту порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.
  • Про погодження призначення позаштатного консультанта Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Різне.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, як отримати податкову знижку на освіту дитини.

Також громадяни, які працюють неповний робочий день, та батьки з двома і більше дітьми мають право на податкову соціальну пільгу. 
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва