Свято Водохреща: список місць в Києві, де можна зануритись в ополонку

08:15, 16 января 2020
У столиці спеціально обладнають ополонки для занурення.
Свято Водохреща: список місць в Києві, де можна зануритись в ополонку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

19 січня українці відсвяткують Водохреще, під час якого багато хто наважиться здійснити традиційне обмивання — зануритися в ополонку.

Де в Києві можна буде зануритись у воду:

  1. Одним з найпопулярніших місць для відзначення Водохреща, занурившись в ополонку, є Гідропарк. Тут ополонку спеціально готують, а вода в ній освячується. Крім того, про всяк випадок, на березі та на воді у човнах чергують рятувальники. Гідропарк часто обирають, щоб зануритись в ополонку політики чи спортсмени.
  2. Ще одна популярна локація для занурення — Облонська набережна. Тут теж освячують воду, а поруч чергує бригада першої медичної допомоги.
  3. Спортивно-розважальний комплекс X-парк відзначатиме Водохреще заходом під назвою Моржі Fest, де на гостей чекає майстер-клас із загартовування, народні гуляння і спортивні активності. Зануритись можна у три обладнані для цього ополонки. Є й окрема ополонка для нудистів. Також тут можна скористатися зоною для переодягання зі спеціальним настилом.
  4. На березі Дніпра знаходиться храм Святого благовірного князя Ярослава Мудрого. Тут, на Дніпровській набережній, розташована ще одна підготовлена ​​для занурення ополонка, воду в якій освячують.
  5. Є підготовлена ополонка для занурення на Водохреще і на Русанівській набережній.
  6. Популярна локація для купання в ополонці на Водохреще — озеро Редькіне (Міністерка).
  7. Ще одна водойма, де можна безпечно зануритись в ополонку — озеро Тельбін на Березняках. Вода в ньому освячується служителем храму Різдва Христового, розташованого поруч.
  8. Кілька підготованих ополонок на Водохреще є і в парку Феофанія. Вхід на територію парку платний — 30 грн для дорослих і 10 для дітей. На території є намети для перевдягання із солом’яним настилом.
  9. Скупатися в ополонці можна в мікрорайоні Корчувате в Галерній затоці Дніпра. Зазвичай купання проходять навпроти будинку № 68.
  10. Ще одна ополонка розташована на Трухановому острові біля Пішохідного мосту. Тут на березі чергують бригади швидкої допомоги та МНС. Часто на Трухановому острові на честь свята влаштовують народні гуляння.
  11. У парку Київська Русь у селі Копачів під Києвом на честь Водохреща 18 і 19 січня відбудуться народні гуляння. А о 13:30 19 січня розпочнеться театралізована програма з музикою і спецефектами. Вхід для дорослих — 190 грн, для студентів — 150 грн, для школярів — 80 грн.
  12. У Голосіївському парку на честь Водохреща обладнають купіль біля Свято-Покровського Голосіївського монастиря.
  13. Відзначити Водохреще зануренням у крижану воду можна буде і в етнографічному комплексі Українське село під Києвом. Тут ополонка за давніми традиціями буде розташована перед крижаним хрестом, политим квасом з буряків.
  14. Безпечно відзначити Водохреще можна на пляжі Пуща-Водиця. Тут є кабінки для переодягання, а на березі чергуватимуть медики та рятувальники.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Києві посеред вулиць влаштовують ялинкові звалища

Також ми повідомляли, що столична влада заборонить киянам продавати ялинки.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва