Законопроект про ОСББ зробить неможливим управління багатоквартирними будинками, — Марія Осипчук

20:27, 3 февраля 2020
Норми законопроекту дадуть можливість для зловживань з боку забудовників, управителів та зроблять неможливою діяльність ОСББ.
Законопроект про ОСББ зробить неможливим управління багатоквартирними будинками, — Марія Осипчук
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Законопроект щодо підвищення якості управління багатоквартирними будинками та вдосконалення діяльності об'єднань співвласників багатоквартирного будинку  не може бути прийнятий за основу, оскільки його норми в подальшому не вдасться покращити правками. Таку думку висловила експерт у сфері діяльності ОСББ та нерухомості Марія Осипчук у Фейсбуці.

Відомо, що 3 лютого на підкомітеті ВРУ розглядали доцільність включення до порядку денного Верховної Ради законопроекту №2606, який спрямований на покращення сфери управління житлом.

«Я вважаю, що цей законопроект не може бути прийнятий за основу, оскільки його норми в подальшому не вдасться покращити правками. Для дійсного вирішення проблем, що існують у цій сфері, треба розробляти зовсім інший проект. Норми цього законопроекту створять нові проблеми, дадуть можливість для зловживань з боку забудовників, управителів, зроблять неможливою діяльність ОСББ та значно погіршать ситуацію у цій сфері, яка і на сьогодні має багато викликів та складних моментів» написала Марія Осипчук.

Повідомляється, що 5 лютого документ буде розглядатися Комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, де буде прийнято рішення чи включати цей законопроект до порядку денного Верховної Ради України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, які «сюрпризи» готують співвласникам багатоквартирних будинків із 1 травня.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська