Корупція в оборонці: САП завершила розслідування у справі гендиректора Букіна

13:39, 4 февраля 2020
НАБУ доручили овідомити про завершення досудового розслідування за фактом подання суб’єктом декларування недостовірних відомостей до декларації.
Корупція в оборонці: САП завершила розслідування у справі гендиректора Букіна
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у справі стосовно колишнього генерального директора ДК «Укроборонпром» Павла Букіна. Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурором САП доручено детективам НАБУ повідомити про завершення досудового розслідування за фактом подання суб’єктом декларування недостовірних відомостей до декларації особи уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування колишньому гендиректору ДК «Укроборонпром», — йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що у декларації за 2016 рік колишній посадовець вказав доходи, рухоме та нерухоме майно, що належить його цивільній дружині, зокрема дві квартири вартістю понад 3 млн гривень та автомобілі Range Rover, вартість яких сягає 10 млн гривень.

У листопаді 2019 року колишньому посадовцю повідомлено про підозру за ст. 366-1 КК України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що, на думку глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, НАБУ має бути відсторонено від розслідування корупційних схем при закупівлях деталей на підприємствах Укроборонпрому.

Також стало відомо, що ГПУ вважає Гладковського-молодшого причетним до махінацій у оборонці.

Крім того, ми писали, що фігурант корупційного скандалу в оборонно-промисловому комплексі, власник ТОВ «Оптімумспецдеталь» Андрій Рогоза зізнався, що контрабандою завозив з Росії деталі військової техніки, але запевняє, що робив це для допомоги армії. При цьому він вважає себе патріотом.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Максим Дирдін
    Максим Дирдін
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики