Ситник і Холодницький доповіли результати роботи САП і НАБУ: відео

18:05, 7 февраля 2020
За шість місяців 2019 року НАБУ і САП повідомили про підозру 84 особам, 76 осіб набули статусу обвинувачених.
Ситник і Холодницький доповіли результати роботи САП і НАБУ: відео
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У  п’ятницю, 7 лютого, директор НАБУ Артем Ситник та керівник САП Назар Холодницький презентували звіт про результати роботи своїх відомств. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

За шість місяців 2019 року НАБУ і САП повідомили про підозру 84 особам, 76 осіб набули статусу обвинувачених. Ці цифри свідчать про те, що друге півріччя минулого року стало періодом активізації роботи НАБУ і САП, трансформації напрацювань попередніх років у конкретні результати.

«Чи не вперше за останні роки правоохоронні органи об’єднали зусилля для викриття топкорупції. Маємо успішні приклади співпраці зі Службою безпеки України, Генеральною прокуратурою, Національною поліцією. Позитивною тенденцією є і те, що новопризначені керівники держорганів стають викривачами», — зазначив Артем Ситник, пригадавши нещодавні викриття корупційних схем у Фонді держмайна та у Держрезерві.

На переконання Директора НАБУ, досягти таких результатів було б неможливо без запиту на боротьбу з корупцією та підтримки з боку керівництва держави.

На зростанні кількості викритих корупційних злочинів завдяки ефективній співпраці детективів НАБУ та прокурорів САП наголосив керівник САП. За його словами, за матеріалами розслідувань зареєстровано понад 670 кримінальних проваджень, а кількість справ, переданих на розгляд судів, сягає майже 40.

«У пожвавленні роботи антикорупційних органів не можна применшити роль Вищого антикорупційного суду, який закріпив за собою судовий розгляд корупційних злочинів високопосадовців і від якого суспільство найближчим часом очікує перші вироки у гучних справах та перші «посадки» корупціонерів», — підкреслив керівник САП Назар Холодницький.

Наприкінці 2019 року у суді перебувало 245 справ НАБУ і САП стосовно правопорушень 438 осіб. Загальний розмір збитків у завершених розслідуваннях перевищує 10 млрд грн. Понад 273 млн грн у справах, які розглядаються у суді, вже відшкодовано до бюджету.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що депутати пропонують збільшити штат НАБУ та посилити незалежність САП.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду