Погорів на хабарі: судді з Закарпаття повідомлено про підозру

10:41, 10 февраля 2020
5 лютого суддю викрито на «гарячому» під час одержання 15 тисяч гривень.
Погорів на хабарі: судді з Закарпаття повідомлено про підозру
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

8 лютого прокурором САП за дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького повідомлено про підозру голові одного з районних судів Закарпатської області, викритого на одержанні 15 тис. гривень неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба САП.

Як вже повідомлялось, 5 лютого вказаного суддю викрито на «гарячому» під час одержання 15 тисяч гривень неправомірної вигоди детективами НАБУ спільно зі співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції у Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокурорів САП.

«Слідством встановлено, що служитель Феміди висловив прохання надати та одержав указану суму коштів від фізичної особи за задоволення цивільного позову.

Наразі служителю Феміди інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України», — йдеться у повідомленні.

У САП також зазначили, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Антикорсуд розгляне справу стосовно екс-судді Господарського суду Івано-Франківської області, який підозрюється в одержанні 5 тисяч євро неправомірної вигоди. 

Також ВАКС розпочав розгляд справи екс-судді з Луганської області за фактами одержання та вимагання хабара.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва