Отримав €5 000 хабара: Антикорсуд розгляне справу стосовно екс-судді

14:40, 31 января 2020
Суддю було затримано 7 серпня 2018 року.
Отримав €5 000 хабара: Антикорсуд розгляне справу стосовно екс-судді
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті справу про обвинувачення колишнього судді Господарського суду Івано-Франківської області в одержанні 5 тисяч євро неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба САП в Facebook.

На підготовчому засіданні, яке відбулось 30 січня, колегією суддів ВАКС розглянуто та відмовлено в задоволенні клопотань сторони захисту про відвід прокурору та повернення обвинувального акту прокурору. Крім того, суд залишив без задоволення 15 скарг на дії детективів і прокурора, 9 заперечень на ухвали слідчого судді та 4 клопотання про скасування арешту з майна, накладеного за ухвалами слідчих суддів під час досудового розслідування.

«Після чого, підтримавши позицію прокурора САП, суд ухвалив призначити вказану справу до розгляду.

Засідання, вже з розгляду обвинувального акту по суті, призначено на 9:00 год. 6 лютого 2020 року», — йдеться у повідомленні.

У САП додали, що суддя отримав 5 тисяч євро неправомірної вигоди від голови правління одного з підприємств за прийняття рішення про продовження повноважень арбітражного керуючого в справі про банкрутство підприємства.

Суддю було затримано 7 серпня 2018 року на «гарячому» одразу після одержання ним другої частини обумовлених коштів, а саме 3 тис. євро.

Дії судді кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що слідчі ДБР у місті Полтаві повідомили двом військовослужбовцям про підозру у незаконному придбанні та збуті психотропних речовин.

Також ми повідомляли, що у Полтаві на хабарі затримали одного з керівників фіскальної службиЗа гроші чиновник обіцяв звільнити харківського бізнесмена від кримінальної відповідальності.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України