«Ми вже маємо 2,5 тисячі швидких тестів на коронавірус»: у КМДА повідомили, як житиме столиця під час карантину

15:40, 11 марта 2020
Бригади чергування у торгових центрах, дистанційне навчання та адміністративна відповідальність: що чекає киян під час карантину.
«Ми вже маємо 2,5 тисячі швидких тестів на коронавірус»: у КМДА повідомили, як житиме столиця під час карантину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 11 березня, відбувся прес-брифінг щодо введення у Києві протиепідемічних заходів та обмежень для запобігання розповсюдженню нового коронавірусу.

Участь взяли перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві Олег Рубан.

Так, Микола Поворозник зазначив, що місто підготувало 7 лікарняних закладів: 3 дорослих, 3 дитячих і 1 для вагітних. «Вчора на кінець дня ми мали майже 2,5 тисячі швидких тестів на коронавірус, які наявні у всіх лікарнях. До кінця тижня їх буде 5 тисяч. Експрес-система використовується для попереднього встановлення діагнозу. Бокс з 25 тестами на коронавірус коштує 10 тисяч гривень», – констатував він.

Щодо навчального процесу перший заступник голови КМДА зазначив, що той буде проводитися дистанційно, про цьому додав, що «пробне ЗНО ми проведемо після нормалізації ситуації».

За словами Миколи Поворозника, за порушення обмежувальних заходів і поширення хвороби передбачена адміністративна відповідальність, а якщо буде введено режим епідемії – можлива і кримінальна відповідальність.

У КМДА також заявили, що в торгових центрах з завтрашнього дня чергуватимуть бригади, які звертатимуть увагу на людей із зовнішніми ознаками, схожими на симптоми коронавіруса.

Відповідаючи на запитання про масові заходи, Миколи Поворозник пояснив, що допустимими є заходи за участі не більше 60 осіб, у всіх присутніх слід попередньо провести температурний скрінінг.

Запровадження карантину жодним чином не вплине на громадський транспорт. Всі органи державної влади працюватимуть у штатному режимі.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що в Україні ввели загальний карантин.

Окрім того, ми публікували відеозвернення Віталія Кличко щодо карантину у Києві.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва