Реформа системи охорони здоров’я: Ілля Ємець розповів головні деталі

19:34, 12 марта 2020
«Ми в жодному разі не збираємося зупиняти медичну реформу», — заявив голова МОЗ Ілля Ємець.
Реформа системи охорони здоров’я: Ілля Ємець розповів головні деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець заявив, що реформа системи охорони здоров’я продовжується і буде доповнена напрямом на створення в Україні державної страхової медицини. Про це він повідомив на Форумі «Прогрес реформи первинної ланки і координація зі спеціалізованою медичною допомогою у 2020», передає прес-служба МОЗ.

 «Ми в жодному разі не збираємося зупиняти медичну реформу, вона продовжується. Сьогодні ми готуємо модель, яка доповнить напрям реформи створенням в Україні державної страхової медицини. Тобто українці вперше отримають державне медичне страхування, яке забезпечить не тільки доступність до будь-якого медичного закладу, а і надання допомоги найкращих визнаних спеціалістів», — заявив Ілля Ємець.

За словами міністра, реформа системи охорони здоров’я, окрім моделі державного медичного страхування, передбачає й об’єднання найкращих професіоналів у Колегію лікарів, а також зменшення бюрократичного апарату системи охорони здоров’я.

«Еволюційний шлях реформи охорони здоров’я повинен об’єднати пацієнта і медика. Впроваджуючи зміни, ми маємо орієнтуватися на інтереси людей. При цьому ми не можемо допустити, щоб від реформи постраждав 2-й і 3-й рівні медицини», — підкреслив Ілля Ємець.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Раді розглянуть проект постанови про скасування другого етапу медичної реформи. 

Нагадаємо, другий етап медичної реформи в Україні стартує з 1 квітня.

Ми писали, як народні депутати планують продовжити медичну реформу.

Додамо, що МОЗ не буде зупиняти медичну реформу в Україні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді