На Дніпропетровщині копи склали десятки адмінпротоколів за порушення карантину

20:34, 19 марта 2020
Серед них 50 суб’єктів господарювання та 13 перевізників.
На Дніпропетровщині копи склали десятки адмінпротоколів за порушення карантину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 19 березня, в Дніпропетровській області за поточну добу поліцейські склали 63 адмінпротоколи за фактами порушень правил карантину. Про це інформує прес-служба відомства.

Порушників притягнуто до адміністративної відповідальності. Серед них 50 суб’єктів господарювання та 13 перевізників. Більшість порушень зареєстровано у містах Дніпро, Кривий Ріг та Кам’янське, інші - у Нікополі та Новомосковську.

«Нагадаємо, що для запобігання поширенню коронавірусної інфекції поліція контролює дотриманням обмежень, встановлених Кабінетом міністрів України. Зокрема йдеться про заборону роботи визначених законом суб’єктів господарювання, в яких передбачено приймання відвідувачів, а також торгівля без засобів захисту.  Крім цього, працівники поліції перевіряють транспортні засоби та притягують до адмінвідповідальності водіїв, які здійснюють перевезення пасажирів понад встановлену норму, та виконують міжміські перевезення. 

За всіма виявленими порушеннями поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Стаття передбачає накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. З власниками торгівельних закладів і транспортних підприємств проводиться роз’яснювальна робота про важливість дотримання правил карантину», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Київській області ввели режим надзвичайної ситуації.

Також ми показували, як живе столиця після закриття метрополітену.

Додамо, що лише медики, правоохоронці та працівники підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста, мають працювати в штатному режимі. Для них столична влада організує розвезення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді