Екс-суддя з окупованого Криму постане перед судом за державну зраду

14:50, 22 апреля 2020
Суддя неодноразово підтримувала рішення щодо придушення громадської активності проукраїнсько налаштованих жителів півострову.
Екс-суддя з окупованого Криму постане перед судом за державну зраду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, скерували до суду обвинувальний акт відносно колишньої судді Апеляційного суду Автономної Республіки Крим. Екс-суддя обвинувачується у  державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє офіційний сайт ДБР.

«Слідством встановлено, що у 2014 році обвинувачена за власним бажанням перейшла  на службу до псевдосудового органу. В подальшому, перебуваючи у складі  судової колегії з кримінальних справ  «Верховного Суду Республіки Крим», неодноразово підтримувала рішення щодо придушення громадської активності проукраїнсько налаштованих жителів півострову, які відстоювали свою позицію під час мітингу 26 лютого 2014 року.

Впродовж лютого — березня 2016 року обвинувачена відмовляла у задоволенні апеляційних скарг на незаконні рішення суддів щодо продовження запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою українських громадян.

Крім цього, за активної участі обвинуваченої «Верховний Суд Республіки Крим» прийняв незаконне рішення, відповідно до якого протягом 9 місяців під вартою утримували заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу та інших громадяни України», — повідомили у Бюро.          

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Автономної Республіки Крим.

У разі доведення вини, обвинуваченій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що полковнику ЗСУ суд призначив 13 років позбавлення волі за державну зраду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді