«Мене не залякати»: мер Черкас відповів Авакову

14:24, 1 мая 2020
Мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що його не вдасться залякати кримінальним переслідуваанням.
«Мене не залякати»: мер Черкас відповів Авакову
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

30 квітня Черкаський міськвиконком скасував карантинні обмеження, дозволивши роботу салонів краси, літніх майданчиків, магазинів з продажу непродовольчих товарів, ринків та міських парків.

На вказані дії міської влади миттєво відреагували правоохоронні органи. Черкаським відділом поліції відомості за фактом прийняття виконкомом відповідного рішення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 325 Кримінального кодексу України.

Очільник МВС Арсен Аваков прокоментував ослаблення карантину в Черкасах.

За його словами, правоохоронці жорстко відреагують на дії міського голови.

«Пан голова міста Черкас, ви загралися! Припиніть ризикувати здоров’ям і життям людей заради політичних ігор! Реагування буде жорстким», — йдеться у повідомленні Авакова.

У відповідь мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що його не вдасться залякати кримінальним переслідуванням. Про це він повідомив у своєму Facebook.

«Мене, міського голову, і нашу родину ніякими кримінальними справами, відновленими, не залякати. У тому числі від вищих чиновників нашої країни», - заявив міський голова.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов засуджує невиправдане пом’якшення карантину, яке ініціювала Черкаська міська рада.

Також ми писали, що поліція вже відкрила кримінальне провадження щодо дій міської влади в Черкасах. Поліція наголошує на необхідності дотримання вимог чинного законодавства та не здійснювати діяльність, яка, відповідно до Постанови Кабміну Міністрів України, наразі заборонена.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України