Резонансні справи доручать розглядати спецраді при ОП, — Єрмак

16:35, 5 мая 2020
Андрій Єрмак розповів, що рада буде працювати у багатьох напрямках, в тому числі із сім'ями бійців, які загинули на Донбасі, щодо реабілітації воїнів і контролю процесів обміну.
Резонансні справи доручать розглядати спецраді при ОП, — Єрмак
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Резонансні справи, такі як справа екс-нардепа Тетяни Чорновол, буде розглядати спеціально створена громадська рада. Про це сказав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час онлайн-конференції 5 травня.

«Я можу вам розповісти про ще одну нашу ініціативу - найближчим часом за сприяння ОП почне працювати громадська рада, яка буде складатися з дійсних героїв війни на Донбасі, активістів, авторитетних людей, які є «совістю нашої нації». Всі такі справи, як і щодо Чорновол, будуть в тому числі виноситися на обговорення цієї ради», - сказав Єрмак.

За його словами, українське суспільство сьогодні має право задавати питання, але "не заважаючи правосуддю, шляхом суспільного діалогу і без використання будь-яких політичних мотивів".

Єрмак розповів, що рада буде працювати у багатьох напрямках, в тому числі із сім'ями бійців, які загинули на Донбасі, щодо реабілітації воїнів і контролю процесів обміну.

«У нас вже є напрацювання - думаю, ми зможемо його представити навіть до кінця цього тижня», - додав він.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що 15 квітня Печерський районний суд проводив засідання про відвід судді. 

Раніше Тетяна Чорновіл відмовилася давати свідчення в ДБР. 

Держбюро розслідувань наполягає на домашньому арешті Тетяни Чорновіл, враховуючи наявність неповнолітніх дітей та те, що вона є учасником АТО. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді