Допомогу на дітей для ФОП можна отримати онлайн: як це зробити

11:14, 7 мая 2020
Послугою можуть скористатися ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої і другої групи платників єдиного податку.
Допомогу на дітей для ФОП можна отримати онлайн: як це зробити
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На порталі Дія з’явилася послуга з надання допомоги на дітей для фізичних осіб-підприємців. Про це повідомляє прес-служба Мінцифри.

Послугою можуть скористатися  ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої і другої групи платників єдиного податку. Право на отримання допомоги мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які є батьками чи опікунами дитини віком до 10 років і на законних підставах проживають на території України.

Для того щоб скористатися послугою онлайн, необхідно:

  • знайти її на порталі Дія;
  • перейти за посиланням;
  • зареєструватися та авторизуватися за допомогою Gov ID з використанням електронного підпису, технологій BankID чи MobileID;
  • після авторизації треба заповнити заяву із зазначенням персональних даних заявника, даних про дітей і даних для перерахування коштів, а також додати усі зазначені документи.

Серед них — фотокопія свідоцтва про народження дитини, фотокопія довідки з Пенсійного фонду про сплату ЄСВ за 2019 рік та за необхідності сканована копія документа, що засвідчує проживання на території України для іноземців та осіб без громадянства. У випадку, якщо над дитиною встановлено опіку, заявник мусить додати скановану копію рішення районної держадміністрації в Києві та Севастополі, виконавчого органу міської, районної, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду.

Час, що потрібно витрати на подання заяви онлайн, становить 10 хвилин. Заява розглядається органами соціального захисту протягом 3-х робочих днів. Лист із результатом надходить на вказану під час реєстрації електронну адресу. Обов’язковою умовою призначення допомоги є сплата ЄСВ за всі місяці 2019 року у після державної реєстрації ФОП. 

Грошова допомога призначається на кожну дитину з місяця подання заяви на період карантину та на один місяць після його завершення. Вона дорівнює сумі прожиткового мінімуму: 1779 грн на місяць на дитину віком до шести років та 2218 грн на місяць на дитину віком від 6 до 10 років. 

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, чи можна застосувати замість браслету для домашнього арешту додаток «Дія»

Як повідомлялося, Кабмін створив міжвідомчу робочу групу для боротьби з COVID-19. 

Раніше Уряд оприлюднив план виходу з карантину

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді