Україна стала членом Програми розширених можливостей НАТО

19:29, 12 июня 2020
Статус включає розширений доступ до програм і навачань із взаємосумісності, а також ширший обмін інформацією.
Україна стала членом Програми розширених можливостей НАТО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Україна стала учасником програми партнерства розширених можливостей (EOP) НАТО. Україна отримала статус партнера. Про це повідомив у Twitter міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За його словами, зазначений статус Україна отримала заслужено.

«Цей день настав. Я щиро вдячний нашим партнерам в Альянсі, завдяки яким це рішення стало можливим. Україна нарешті отримала статус партнера розширених можливостей НАТО. Ми робимо одні одних сильнішими разом!», — заявив Кулеба.

«Як партнер НАТО Україна надала війська для операцій союзників, в тому числі в Афганістані і Косові, а також для Сил реагування і навчань НАТО. Союзники високо цінують цей значний внесок, який демонструє прихильність України євроатлантичній безпеці», — пояснили у НАТО рішення прийняти Україну до програми, передає «Європейська правда». 

Будучи партнером розширених можливостей, Україна отримає вигоду від індивідуальних можливостей, які допоможуть підтримати її внесок, пояснили у НАТО. Це включає розширений доступ до програм і навачань із взаємосумісності, а також ширший обмін інформацією.

«Це рішення визнає значний внесок України в місії НАТО і демонструє незмінну відданість Альянсу своїм партнерствам, незважаючи на пандемію COVID-19”, — прокоментувала речниця  НАТО Оана Лунгеску.

У НАТО окремо підкреслили, що цей статус не впливає на рішення щодо членства країни в Альянсі. 

«Союзники по НАТО продовжують заохочувати і підтримувати Україну в її зусиллях із проведення реформ, в тому числі в сфері безпеки і оборони, цивільного контролю і демократичного нагляду, а також в боротьбі з корупцією», — резюмували в Альянсі.

Нагадаємо, в Україні встановлено нові військові звання вищого офіцерського складу відповідно до військових звань, прийнятих у провідних країнах-членах НАТО. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва