Венедіктова зустрілась із послами G7: обговорили хід реформи прокуратури

18:00, 6 июля 2020
Генпрокурор поінформувала іноземних партнерів про хід реформи прокуратури, зокрема про перебіг атестації прокурорів та оновлення кадрового потенціалу відомства.
Венедіктова зустрілась із послами G7: обговорили хід реформи прокуратури
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 6 липня, відбулася зустріч Генерального прокурора Ірини Венедіктової з послами країн «Великої Сімки» та Європейського Союзу. Про це повідомляє прес-служба ОГП.

Під час зібрання Генпрокурор поінформувала іноземних партнерів про хід реформи прокуратури, зокрема про перебіг атестації прокурорів та оновлення кадрового потенціалу відомства.

«Наразі ми працевлаштовуємо до Офісу Генпрокурора кандидатів з-поза системи, що вирішили стати прокурорами і пройшли всі етапи добору, теоретичну та практичну підготовку. Разом із тим триває прийом документів для нового добору. Ми очікуємо в наших рядах професіоналів в галузі права – нову кров, яка дасть імпульс розвитку нашої інституції. Водночас зараз у нас щодня відбуваються співбесіди прокурорів регіональних прокуратур. Ми продовжуємо оновлюватись і очищуватись, щоб на сторожі закону стояли кращі з кращих. І ми дуже вдячні нашим партнерам за підтримку та допомогу на шляху реформування органів прокуратури», - заявила Ірина Венедіктова.

Дипломати привітали продовження реформ та висловили готовність і надалі підтримувати Офіс Генерального прокурора на шляху трансформації.

Також посли поцікавилися як відбуватиметься конкурс на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повноваження якого закінчуються цьогоріч.

Генпрокурор повідомила, що наразі триває процес формування конкурсної комісії з відбору керівника САП. Рада прокурорів вже обрала своїх чотирьох представників. Визначився із сімома представниками від Парламенту і профільний Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Тепер цей склад мають затвердити голосуванням депутати.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Генпрокурор Ірина Венедіктова розповіла про результати роботи за 100 днів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси