Замість бебі-боксів планують роздавати гроші: що слід знати молодим батькам

18:30, 9 июля 2020
Антимонопольним комітетом України ухвалено рішення відмінити процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».
Замість бебі-боксів планують роздавати гроші: що слід знати молодим батькам
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні скасували процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». Тому тепер молоді батьки можуть отримувати одноразову грошову компенсацію на дітей, які народились у 2020 році та не були забезпечені цією допомогою. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Так, 3 березня 2020 року було ухвалено постанову Кабінету Міністрів України № 172 «Деякі питання забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка».

Пояснюється, що відповідно до цієї постанови у 2020 році закупка одноразової натуральної допомоги за рахунок коштів державного бюджету проводиться централізованою закупівельною організацією — державною установою «Професійні закупівлі».

Проте 30 червня 2020 року за результатом розгляду скарг учасників закупівлі Антимонопольним комітетом України ухвалено рішення відмінити процедуру закупівлі одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

«Мінсоцполітики з метою забезпечення кожної дитини, яка народилася у 2020 році, «пакунком малюка» розроблено проект урядового рішення, яким передбачається запровадити виплату грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» на дітей, які народились у 2020 році та не були забезпечені цією допомогою», — йдеться у повідомленні.

У відомстві запевнили, що питання забезпечення допомогою «пакунок малюка» новонароджених дітей в усіх регіонах України перебуває на постійному контролі Мінсоцполітики.

Нагадаємо, як писала «Судово-юридична газета»у Києві презентували послугу «Є-Малятко».

Додамо, назвали найпопулярніші імена, якими українці називають своїх дітей у 2020 році.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України