Незалежність, об’єктивність, чесність і непідкупність мають бути головними принципами щоденної роботи суддів, — Зеленський

13:50, 28 июля 2020
Президент виступив під час урочистої церемонії складення присяги суддями, призначеними на посади.
Незалежність, об’єктивність, чесність і непідкупність мають бути головними принципами щоденної роботи суддів, — Зеленський
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що у своїй щоденній роботі судді мають бути об’єктивними, незалежними та чесними. Про це він заявив під час урочистої церемонії складення присяги суддями, призначеними на посади, передає пресслужба глави держави.

«Відсьогодні кожен з вас є обличчям судової влади. І яким воно буде, залежить тільки від вас. Я вірю, що ви будете гідно носити високе звання судді. Завжди будете пам’ятати, що здійснюєте правосуддя не від імені окремих інтересів, а від імені України», – сказав Президент.

«Незалежність, об’єктивність, чесність і непідкупність, дотримання етичних норм, рівне ставлення до всіх сторін судового засідання, компетентність і старанність – вірю, що ці Бангалорські принципи поведінки суддів будуть головними та невід’ємними умовами вашої щоденної дуже важливої, складної роботи», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що у своїй професійній діяльності кожен з присутніх пройшов нелегкий шлях, але попереду не менш складний виклик – відновлення довіри громадян до судової системи, забезпечення права кожної людини на справедливий суд відповідно до європейських і міжнародних стандартів.

«Важливо усвідомлювати, що в більшості випадків суд не лише розв’язує юридичний спір, а й вирішує подальшу долю людини. Тому суспільство та держава очікують, що кожне ваше рішення буде виваженим, справедливим і законним. Я впевнений, що завдяки цьому ви зможете найважливіше – змінити ставлення суспільства, ставлення громадян до слова «суддя». І воно завжди викликатиме в людей тільки дві емоції – це довіра та повага», – сказав Зеленський.

Сьогоднішній день Президент назвав важливим для судової системи України, оскільки свою роботу відновлюють суди, які тривалий час не могли працювати належним чином через відсутність суддів. Він нагадав, що вперше з 2016 року у місцевих загальних судах вершитимуть правосуддя понад 200 нових суддів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський запровадив тимчасовий безвіз для громадян Китаю.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва