Розпочато підготовку зелених аукціонів, – Міненергетики

15:41, 31 июля 2020
Незабаром буде визначено обсяг річних квот підтримки «зеленої» енергетики та графіків організації аукціонів.
Розпочато підготовку зелених аукціонів, – Міненергетики
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство енергетики розпочало визначення річних квот підтримки відновлюваної енергетики та розробляє графіки проведення зелених аукціонів. Про це на засіданні Антикризового енергетичного штабу повідомила в. о. міністра енергетики Ольга Буславець.

Проект закону № 3658 зберігає чинну норму про щорічне встановлення Кабміном за поданням Міністерства енергетики річних квот підтримки виробництва відновлюваної енергії не пізніше ніж 1 грудня на подальші п'ять років. Водночас Кабмін визначається відповідальним за встановлення графіка проведення аукціонів наступного року.

«Наразі розпочато роботу з визначення обсягів річних квот підтримки «зеленої» енергетики, графіків організації аукціонів та підготовку нормативно-правових актів, спрямованих на імплементацію положень закону. Для більш узгодженої та продуктивної роботи плануємо створити координаційну групу», – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що згідно з законопроектом № 3658 про умови підтримки відновлюваної енергетики, цінова пропозиція учасника «зеленого» аукціону для об'єктів сонячної та вітрогенерації, що проводиться до 31 грудня 2024 року, не може бути вища за 9 євроцентів/кВт, а для аукціонів, які відбуватимуться з 1 січня 2025 року, – не вище 8 євроцентів/кВт. Для виробників з інших видів альтернативних джерел енергії (окрім енергії сонця, вітру, доменного та коксівного газів, а також електроенергії, зробленої мікро-, міні-, малими ГЕС) цінові пропозиції не можуть бути вищі за 12 євроцентів/кВт.

Нагадаємо, 21 липня ВР проголосувала за даний проект закону, його підписав голова парламенту й передав на підписання главі держави.

До слова, Україна припинить імпорт електроенергії в Білорусь та РФ.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Разумков підписав закон про компенсацію зеленого тарифу коштом держбюджету.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді