У столиці судитимуть ексголову Києво-Святошинської райради

20:02, 14 августа 2020
Посадовець підозрюється у розтраті 1,2 млн гривень бюджетних коштів.
У столиці судитимуть ексголову Києво-Святошинської райради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Депутату Києво-Святошинської районної ради повідомлено про підозру в розтраті бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем та підробленні офіційних документів. Про це на своїй сторінці у Facebook інформує пресслужба прокуратури Київської області.

У листопаді 2016 року підозрюваний обіймав посаду голови Києво-Святошинської районної ради й уклав договір з товариством про здійснення капітального ремонту приміщень адміністративної будівлі райради.

«Чиновник зловживав своїм службовим становищем. Він знав, що умови договору не були виконані й свідомо вніс неправдиві відомості до офіційних документів, на підставі яких підряднику з місцевого бюджету незаконно перераховано 1,2 млн гривень. Згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи вартість невиконаних робіт складає понад 70 тис. гривень», – йдеться у повідомленні.

Триває досудове розслідування. У випадку доведення провини особі загрожує обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

До слова, у Києві серійний автокрадій постане перед судом.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про протистояння між Радою адвокатів Київської області та НАБУ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді