Змінився порядок надання інформації про боржників приватним та держвиконавцям

12:20, 21 августа 2020
Державна податкова служба має надавати виконавцям інформацію про майно боржників.
Змінився порядок надання інформації про боржників приватним та держвиконавцям
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

4 серпня вступив у силу наказ від 21.07.2020 р. № 2483/5/436 Мінфіну та Мін’юсту щодо порядку надання інформації Державною податковою службою України на запити органів державної виконавчої служби та приватних виконавців.

Відтепер ДПС надає приватним та державним виконавцям наступну конфіденційну інформацію:

  • ІНН платників податків – боржників – фізичних осіб або серію (за наявності) та номер паспорта боржників – фізичних осіб;
  • наявні рахунки у боржників – юридичних осіб та/або фізичних осіб – підприємців, а також рахунки, відкриті боржником – юридичною особою через свої філії, представництва та інші відокремлені підрозділи, яку податкова отримує від банків та інших фінансових установ;
  • джерела отримання доходів боржників – фізичних осіб;
  • суми доходів, нарахованих податковими агентами на користь боржників – фізичних осіб, та розміри утриманого податку з доходів боржників – фізичних осіб;
  • загальну суму річного доходу, задекларованого боржником – фізичною особою в податковій декларації про майновий стан і доходи, та суму утриманого податку (для фізичних осіб, які є самозайнятими особами);
  • загальну суму доходу та суму податку за звітний період, задекларованих боржником – фізичною особою – підприємцем у податковій декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця.

Інформація, що передається, обробляється з урахуванням вимог законодавства про захист персональних даних та використовується органами державної виконавчої служби та приватними виконавцями виключно з метою примусового виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) і не може бути передана третій стороні, якщо інше не передбачено законом.

Зазначимо, наказ набрав чинності 4 серпня 2020 року (з дня його офіційного опублікування). Крім пункту 4 цього наказу про втрату чинності наказу Мін'юсту та Мінфіну № 3639/5/1085, який набере чинності через два місяці з дня набрання чинності цим наказом (тобто 4 жовтня 2020 року).

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що приватні виконавці дали оцінку ідеї автоматизованого арешту коштів від Мін’юсту. 

Як повідомлялося, для приводу боржника не потрібно буде йти до суду.

Також ми писали, що боржники-юрособи можуть опинитися під забороною виїзду за кордон, а на фізосіб заборону зможуть застосувати без суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України