Доступ нотаріусів до реєстрів: у НПУ роз’яснили, хто має пройти повторне навчання

15:02, 21 августа 2020
Навчання роботі з реєстрами є умовою надання доступу до них лише тим нотаріусам, які ще не мали доступу до реєстрів.
Доступ нотаріусів до реєстрів: у НПУ роз’яснили, хто має пройти повторне навчання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Нотаріусам, які ще не мали доступ до реєстрів, пропонується повторно пройти навчання у разі необхідності. Таке повторне проходження навчання є добровільним та не має зобов’язального характеру, інформує пресцентр Нотаріальної палати.

Зазначається, що у зв’язку зі скаргами нотаріусів Нотаріальна палата України звернулась до Державного підприємства «Національні інформаційні системи» з приводу пункту 3.1.3 Договору про надання послуг приватним нотаріусам, в якому йдеться про надання доступу до реєстрів за умови проходження навчання в ДП «НАІС» щодо роботи з реєстрами.

На практицi виникають непорозуміння щодо застосування даного пункту до нотаріусів, якi реєструють свою нотарiальну дiяльнiсть у зв'язку зі змiною нотарiального округу. Тобто у цьому випадку нотapiyc уже проходив платне навчання у регiональнiй фiлiї ДП «HAIC», мав доступ до реєстрів та працював із ними.

У відповідь ДП «НАІС» зазначило, що навчання роботі з реєстрами є умовою надання доступу до них лише тим нотаріусам, які ще не мали доступу до реєстрів.

В інших випадках нотаріусам лише пропонується повторно пройти навчання у разі необхідності (суттєве оновлення програмного забезпечення реєстрів, тривала перерва в роботі нотаріуса з реєстрами тощо).

Однак таке повторне проходження навчання є добровільним та не має зобов’язального характеру, пояснили у НПУ.

Раніше «Судово-юридична газета» писала,  що нотаріуси отримають доступ до Реєстру територіальної громади Маріуполя та інформаційної бази БТІ. 

Нагадаємо, в Україні працюють над створенням е-документообігу нотаріусів з БТІ

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва