У вересні кількість ПЛР-тестів зросте до 30 тис. на добу, — Степанов

20:10, 21 августа 2020
У кожній області також має бути налагоджена робота гарячих ліній, які допомагатимуть людям у разі появи симптомів коронавірусу.
У вересні кількість ПЛР-тестів зросте до 30 тис. на добу, — Степанов
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що до середини вересня загальна кількість ПЛР-тестувань на добу складатиме 30 тисяч. Таке завдання він поставив під час селекторної наради з керівниками структурних підрозділів охорони здоров’я ОДА й обласних лабораторних центрів та начальниками обласних штабів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

«У нас є завдання до 15 вересня вийти на рівень 30 тисяч проведених ПЛР-тестів на добу. Сьогодні лабораторні потужності дозволяють нам це робити», – наголосив очільник МОЗ.

Станом на 19 серпня лабораторіями всіх форм власності проведено 1 356 698 тестувань методом ПЛР та 860 388 ІФА-тестувань. Наразі лідерами з проведення лабораторних досліджень є місто Київ і Львівська та Одеська області. Найменше досліджень проведено у Луганській (11 035), Миколаївській (17 494) та Полтавській (21 924) областях.

Також під час наради міністр охорони здоров’я наголосив, що в кожній області терміново має бути налагоджений алгоритм роботи гарячих ліній, які надаватимуть чіткі відповіді та поради людям щодо їхніх дій у разі появи симптомів коронавірусної хвороби.

До слова, в ЗСУ за добу зросла кількість хворих на COVID-19.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що поліція відкрила понад 200 кримінальних проваджень за порушення карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді