На Дніпропетровщині злочинна група експлуатувала соціально незахищених людей

19:24, 26 августа 2020
Від трудової експлуатації правоохоронці звільнили 172 особи.
На Дніпропетровщині злочинна група експлуатувала соціально незахищених людей
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Дніпропетровщині поліцейські викрили злочинну групу, яка утримувала 172 соціально незахищених осіб у так званих реабілітаційних центрах для трудової експлуатації. Наразі затримано дев’ять фігурантів, причетних до вчинення кримінального правопорушення. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

«Під час досудового розслідування поліцейські Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, поліції Дніпропетровської області встановили, що група осіб вербувала та утримувала в «реабілітаційних центрах» соціально незахищених громадян. Зокрема, правопорушники утримували в цих «центрах» осіб з інвалідністю, літніх людей, осіб з алкогольною та наркотичною залежностями. Учасники злочинної групи на замовлення сторонніх осіб примушували потерпілих виконувати чорнові роботи в місті Дніпро. При цьому гроші за роботу отримували зловмисники, а не потерпілі», – йдеться у повідомленні.

Водночас у рамках досудового розслідування працівники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП в Дніпропетровській області спільно з управлінням карного розшуку, слідчим управлінням одночасно провели 13 санкціонованих обшуків у «реабілітаційних центрах». Також обшуки провели у місцях проживання фігурантів та в шести транспортних засобах, на яких пересувалися зловмисники. Процесуальні дії проводилися із залученням батальйону поліції спеціального призначення поліції Дніпропетровської області та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Правоохоронці вилучили  мобільні телефони, грошові кошти, блокноти з робочими записами, паспорти утримуваних громадян. Крім того, вилучено печатки та документи благодійних організацій, кредитні картки, чотири транспортних засоби та інші речові докази, які вказують на протиправну діяльність. 

Від трудової експлуатації правоохоронці звільнили 172 особи. Наразі всі звільнені люди перебувають під наглядом медиків та працівників соціальних служб. 

Повідомляється, що дев’ятьох фігурантів поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Нині вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України, та обрання запобіжного заходу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у СІЗО викрили псевдомінера Шевченківського райсуду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України