Температурний скринінг та санітайзери: назвали вимоги до навчального процесу

14:10, 26 августа 2020
МОЗ радить мінімізувати пересування учнів між кабінетами.
Температурний скринінг та санітайзери: назвали вимоги до навчального процесу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

1 вересня починається навчальний рік у всіх школах України, за винятком шкіл у регіонах з «червоним» рівнем епідеміологічної небезпеки. Про це 26 серпня повідомив голова МОЗ Максим Степанов в ефірі програми «Сніданок з 1+1», передає пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

«Навчання у школах, розташованих у регіонах з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки, неможливе. У регіонах з «помаранчевим», «жовтим» та «зеленим» рівнями навчання проходитиме згідно з правилами навчального процесу у школі під час карантину», — заявив Максим Степанов.

Відповідно до рекомендацій МОЗ, у школах обов'язковими є температурний скринінг для вчителів, використання антисептиків на вході, ретельне миття рук усіх учасників процесу після кожного уроку. В регіонах з «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки вчителям рекомендовано носити захисні щитки. Також МОЗ радить мінімізувати пересування учнів між кабінетами.

«За оновленими рекомендаціями МОЗ щодо навчального процесу в школах, дітям початкових класів не треба носити маски. Якщо в дитини виявили симптоми ГРВІ або коронавірусної хвороби, її слід відвести в окреме приміщення, надіти маску, повідомити батьків про симптоми, при потребі викликати «швидку» або мобільну бригаду, щоб провести тестування. Після цього дитина має перебувати або на самоізоляції, або в лікарні, якщо випадок середньої важкості», — додав міністр Максим Степанов.

За словами очільника МОЗ, при підтвердженні в дитини COVID-19 весь клас має піти на самоізоляцію – таке рішення приймає епідеміолог.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що освітні заклади Києва розроблять чотири моделі роботи під час карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська