Іловайська трагедія: в ОГП обговорили подальші кроки

15:21, 28 августа 2020
Учасники обговорили стан досудового розслідування у кримінальному провадженні, складнощі, що виникають під час здійснення повноважень слідчого і прокурора в ньому.
Іловайська трагедія: в ОГП обговорили подальші кроки
gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під головуванням заступника Генерального прокурора Гюндуза Мамедова проведено робочу зустріч щодо розслідування трагічних подій в районі м. Іловайськ в серпні 2014 року, передає офіційний сайт ОГП.

Крім керівників підрозділів Офісу Генерального прокурора, участь у нараді взяли представники Головного слідчого управління Служби безпеки України, керівництво Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, представники неурядових громадських організацій.

Учасники обговорили стан досудового розслідування у кримінальному провадженні, складнощі, що виникають під час здійснення повноважень слідчого і прокурора в ньому, а також пріоритетні напрями роботи. Також акцентували увагу на необхідності концентрації зусиль на встановленні, наданні оцінки та притягненні до відповідальності службових осіб Російської Федерації за вчинення воєнних злочинів, у тому числі застосування заборонених міжнародними договорами засобів та методів ведення війни.

Розслідування цих подій є важливим та пріоритетним напрямом в роботі органів прокуратури та досудового розслідування. Інформацію про вже зібрані докази вчинення воєнних злочинів, у тому числі віроломного вбивства 366 українських військових у районі Іловайська, передано до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду для вирішення питання про відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо, загалом за результатами розслідування агресивної війни РФ проти України на цей час притягнуто до кримінальної відповідальності за вчинення цих злочинів 110 осіб, у тому числі 68 громадян РФ, серед яких 21 високопосадовець. Їх оголошено в розшук. До суду скеровано 48 обвинувальних актів стосовно 51 особи. Вироками українських судів 35 осіб уже засуджено, в тому числі 13 громадян РФ, серед них 3 військовослужбовці ЗС РФ.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що військова прокуратура збирається надати правову кваліфікацію Іловайській трагедії. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва