На Львівщини крали нафту через промислову врізку в нафтопровід «Дружба» , — СБУ

13:50, 23 сентября 2020
Оперативники вилучили близько 150 тонн нафтопродуктів.
На Львівщини крали нафту через промислову врізку в нафтопровід «Дружба» , — СБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, слідчими Головного управління Нацполіції у Львівській області, за оперативного супроводу відділу внутрішньої безпеки та оперативного управління Головного управління ДФС у області викрито пошкодження об’єкту магістрального нафтопроводу та крадіжку нафти в особливо великих розмірах (ч.2 ст.292, ч.5. ст.185 КК України).  Про це інформує прес-служба Генпрокурора.

Під час проведення невідкладних обшуків у Стрийському районі на Львівщині виявлено діяльність нелегального стаціонарного нафтовідвантажувального комплексу. Мінізавод розташований за кілька кілометрів від несанкціонованої врізки у нафтопровід «Дружба» НАК «Нафтогаз України» і здійснював викачування і викрадення нафти у промислових масштабах.
Правоохоронці також задокументували процес транспортування викрадених нафтопродуктів спецавтомобілями до місць реалізації.

Наразі вилучено транспортні засоби, техніку, обладнання та інші знаряддя вчинення злочину, а також близько 150 тонн нафтопродуктів. Встановлюється сума збитків, заподіяних внаслідок врізки у нафтопровід.

Наразі слідчі дії тривають, готуються повідомлення про підозру особам, що обслуговували нелегальний комплекс та встановлюються інші причетні до вчинення злочину.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що гендиректора одного з промислових підприємств Луганської області підозрюють у масштабній сплаті «податків» на користь окупаційної адміністрації та незаконних збройних формувань. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва