Заволодіння 2,5 мільярдами: ДБР повідомило про підозру ексзаступнику голови банку «Фінанси та Кредит»

18:27, 22 октября 2020
До розтрати коштів ексзаступника голови правління банку залучав саме бенефіціарний власник банку, народний депутат, який на даний час перебуває у розшуку.
Заволодіння  2,5 мільярдами: ДБР повідомило про підозру ексзаступнику голови банку «Фінанси та Кредит»
ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Держбюро розслідувань повідомило про підозру колишньому заступнику голови правління банку АТ «Банк «Фінанси та Кредит». Про це повідомляє пресслужба Бюро.

Він підозрюється в розтраті чужого майна, яке перебувало у віданні службової особи, вчиненій повторно, за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах.

Слідством встановлено, що колишній заступник голови правління банку АТ «Банк «Фінанси та Кредит» здійснив розтрату грошових коштів у сумі 113 мільйонів доларів США, що становить 2,5 мільярда гривень, які були розміщені на рахунках іноземних банків. Підозрюваний передав кошти в заставу для офшорної компанії під відкриття кредитної лінії, яка була пов’язана із бенефіціарним власником банку АТ «Банк «Фінанси та Кредит», народним депутатом України 3-8 скликання.

За даними слідства до розтрати коштів ексзаступника голови правління банку залучав саме бенефіціарний власник банку, народний депутат України 3-8 скликання, який на даний час перебуває у розшуку.

Такі дії призвели до того, що у 2015 році через невиконання зобов’язань за кредитними договорами іноземні банки стягнули з рахунків банку АТ «Банк «Фінанси та Кредит» заставне майно. Крім цього, дії підозрюваного сприяли початку процедури ліквідації банку, яка триває і на даний час.

У рамках кримінального провадження за клопотанням слідчих ДБР Печерський районний суд міста Києва наклав арешт на активи трьох компаній, які були задіяні в злочинній схемі. Зокрема арештовано корпоративні права, грошові кошти та 26 об’єктів нерухомості загальною вартістю 10 мільйонів доларів США.

У разі доведення вини підозрюваному посадовцю банку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що один із керівників Нацполіції столиці погорів на хабарі у 3000 доларів.

Додамо, що податківець з Житомирщини незаконно збував інформацію з системи ДПС України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді