АМКУ викрив змову постачальників комп’ютерів для судів і оштрафував їх на 8 млн

15:15, 22 октября 2020
Компанії разом брали участь в тендерах на закупівлю комп’ютерного обладнання та не демонстрували активного цінового змагання під час аукціону.
АМКУ викрив змову постачальників комп’ютерів для судів  і оштрафував їх на 8 млн
УНН
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

АМКУ викрив змову компаній, що постачали комп’ютерне обладнанням судам в 11 областях України. Загальна сума штрафу – 8,2 млн грн, повідомляє  «Ліга антитрасту».

15 жовтня 2020 року Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ «Альтаір і К» на 3 903 866 гривень та ТОВ «Компанія Кит» на 4 261 359,33 гривень за змову на державних тендерах.

Компанії разом брали участь в тендерах на закупівлю комп’ютерного обладнання та не демонстрували активного цінового змагання під час аукціону. Більшість з розіграних процедур стосувалась постачання обладнання судовим органам в 11 областях країни.

Всього компанії розіграли між собою 21 процедуру закупівлі на загальну суму 13,8 млн грн. До 15 жовтня 2023 року компанії не матимуть права брати участь в тендерних процедурах.

Всього компанія «Кит» виграла тендерів на загальну суму 380,98 млн грн. З них більша частина: постачання комп’ютерного обладнання судовим органам, Державній фіскальній службі та Центру державного земельного кадастру. Найбільший контрагент компаній – Державна судова адміністрація, з якою «Кит» за три роки уклав контрактів на суму більше 190 млн грн.

«Альтаір і К» уклав за результатом тендерів контракти на загальну суму 224,25 млн грн, і також основними покупцями його продукції виступали судові органи. Крім того компанія виграла багато тендерів «Харківобленерго». Найбільший контрагент компанії – також Державна судова адміністрація, загальна сума контрактів – більше 170 млн грн.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що посадовець вимагав та одержав через посередника неправомірну вигоду у сумі 1200 доларів від родича засудженого.

Також ДБР відкрило кримінальне провадження щодо правоохоронців, які привласнювали арештоване майно. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді