Розблокування системи Е-декларування: оприлюднили розпорядження Кабміну

22:08, 29 октября 2020
Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль вже підписав розпорядження.
Розблокування системи Е-декларування: оприлюднили розпорядження Кабміну
kmu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 29 жовтня, Кабінет Міністрів України зобов'язав НАЗК невідкладно відновити доступ громадянам до реєстру декларацій чиновників. Відповідне розпорядження оприлюднили на офіційному сайті Уряду.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 29 жовтня 2020 р. № 1363-р

Київ

Деякі питання діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції

З метою забезпечення належної реалізації положень Закону України “Про запобігання корупції”:

1. Національному агентству з питань запобігання корупції забезпечити відкритий цілодобовий доступ на своєму офіційному вебсайті до публічної частини Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, шляхом можливості перегляду, копіювання та роздруковування інформації, а також у вигляді набору даних (електронного документа), організованого у форматі, що дозволяє його автоматизоване оброблення електронними засобами (машинозчитування) з метою повторного використання.

2. Національному агентству з питань запобігання корупції забезпечити проведення спеціальних перевірок відповідно до вимог Закону України “Про запобігання корупції”.

3. Державним органам, органам місцевого самоврядування забезпечити:

1) безпосередій автоматизований доступ Національного агентства з питань запобігання корупції до інформаційно-телекомунікаційних і довідкових систем, реєстрів, банків даних, у тому числі тих, що містять інформацію з обмеженим доступом, держателем (адміністратором) яких вони є;

2) користування Національним агентством з питань запобігання корупції державними, у тому числі урядовими, засобами зв’язку і комунікацій, мережами спеціального зв’язку та іншими технічними засобами;

3) надання інформації, у тому числі з обмеженим доступом, за письмовими запитами Національного агентства з питань запобігання корупції.

Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль на своєму Telegram-каналі повідомив, що вже підписав це розпорядження.

«Конституційний Суд своїм рішенням не просто намагався знищити електронне декларування, а й паралізувати низку інших напрямків, серед яких спецперевірки, врегулювання конфлікту інтересів, взаємодія з викривачами. Це вперше антикорупційна реформа переживає настільки потужний відкат», – зазначив голова НАЗК Олександр Новіков під час засідання.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що оприлюднено рішення Конституційного Суду, що стосується системи декларування та НАЗК.

Сьогодні Зеленський скликав термінове закрите засідання РНБО.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що рішення певних органів державної влади має антидержавний характер.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді