Схема заволодіння держкоштами при закупівлях: ВАКС узяв під варту заступника директора порту «Южний»

15:27, 30 октября 2020
Антикорсуд взяв під варту підозрюваного у справі про завдання збитків порту «Южний».
Схема заволодіння держкоштами при закупівлях: ВАКС узяв під варту заступника директора порту «Южний»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 29 жовтня, слідча суддя ВАКС застосувала до першого заступника директора ДП «Морський торговельний порт «Южний» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 21 млн 20 тис грн. Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Строк дії запобіжного заходу - 60 діб, який рахується від дня затримання - із 27 жовтня 2020 року.

У разі внесення застави на підозрюваного також покладаються процесуальні обов’язки. Зокрема, він зобов’язаний носити електронний засіб контролю (браслет). Він також повинен здати до відповідних органів державної влади паспорти та інші документи, які дають право на в'їзд та виїзд із території України.

Строк дії ухвали у частині покладених обов’язків – до 26 грудня 2020 року включно.

Нагадаємо, 27 жовтня 2020 року детективи НАБУ за процесуального керівництва САП викрили 11 осіб на організації корупційної схеми, через реалізацію якої ДП «Морський торговельний порт «Южний» зазнало понад 47 млн грн збитків. Серед організаторів схеми — чинні та колишні посадовці ДП «МТП «Южний». 

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Антикорсуд взяв під варту підозрюваного у справі про завдання збитків порту «Южний».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді