Це тиск на всі антикорупційні органи: у САП прокоментували рішення КСУ

15:57, 30 октября 2020
У САП прокоментували рішення КСУ про визнання неконституційної статті 366-1 КК України та позбавлення повноважень НАЗК.
Це тиск на всі антикорупційні органи: у САП прокоментували рішення КСУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Рішення Конституційного Суду України накладає великий негативний відбиток на всю роботу антикорупційних органів. Про це заявив виконувач обов’язків керівника САП Максим Грищук, інформує пресслужба САП.

«Це суттєвий удар по механізму виявлення корупційних кримінальних правопорушень. Ми діяли у тісній взаємодії з НАЗК, яке надавало нам інформацію про виявлені порушення і невідповідності у деклараціях високопосадовців. Тепер, рішенням суду НАЗК позбавлено повноважень здійснювати перевірки, а ми у свою чергу позбавлені інформації», – йдеться у повідомленні.

У САП повідомили, що на сьогодні в провадженні САП та НАБУ перебуває 110 справ за фактами умисного внесення посадовцями недостовірних відомостей до декларацій. Про підозру у вчиненні правопорушень за ст. 366-1 КК України загалом повідомлено 43 особам, серед яких колишні народні депутати, судді, керівники державних органів та інші посадовці, стосовно більшості з них розслідування закінчено. У ВАКС на розгляді перебуває 17 кримінальних проваджень за ст. 366-1 КК України.

«Це рішення Конституційного суду не сприяє подоланню корупції, оскільки кількість розслідувань та перші вироки у справах показують нам наскільки великою є проблема корупції в Україні і наскільки глибоко вона засіла у зручних кріслах високопосадовців. Рішення Конституційного Суду України є тиском на всі антикорупційні органи», – зазначив Максим Грищук.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що оприлюднено рішення Конституційного Суду, що стосується системи декларування та НАЗК.

Додамо, що Кабінет Міністрів України зобов'язав НАЗК невідкладно відновити доступ громадянам до реєстру декларацій чиновників.

Також ми писали, що НАЗК відновило публічний доступ до Реєстру декларацій чиновників.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді