Копи штрафуватимуть українців, які носять маски неправильно: назвали суму

09:30, 7 ноября 2020
Верховна Рада прийняла закон, який дозволяє поліції виписати штраф на місці за відсутність маски або за маску на підборідді.
Копи штрафуватимуть українців, які носять маски неправильно: назвали суму
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада України ухвалила підготовлений Мін’юстом Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)». Законом передбачається, що представники поліції, санітарно-епідомологічної служби та органів місцевого самоврядування зможуть на місці накладати штрафи на осіб за відсутність у них маски або за маску на підборідді під час перебування у громадському місці. Про це повідомив заступник Міністра юстиції Олександр Банчук.

«Послаблення карантинних заходів українським суспільством сприймається як скасування карантину, відповідно, серед населення держави виникла стійка тенденція щодо нехтування рекомендаціями в частині носіння в громадських місцях та транспорті засобів індивідуального захисту. Усе це негативно впливає на розповсюдження коронавірусної інфекції в державі – чи не щодня МОЗ України фіксує нові антирекорди по кількості недужих. Така ситуація свідчить про актуальність та нагальність ухваленого Закону», – зазначив Олександр Банчук.

Законом встановлюється адміністративна відповідальність за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно, що закривають рот та ніс. Штраф за це становитиме від 170 до 255 грн.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, чи будуть ефективними нові штрафи проти «безмасочників».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва