Ірина Венедіктова привітала прокурорів з професійним святом

10:05, 1 декабря 2020
Генпрокурор подякувала прокурорам за професіоналізм і невтомність.
Ірина Венедіктова привітала прокурорів з професійним святом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 1 грудня, Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова привітала прокурорів з професійним святом. Привітання з’явилось на її сторінці у Facebook.

«Професійне свято – час сказати спасибі тим, чия праця одна з найневдячніших, але надзвичайно потрібних. Я дякую Вам, прокурори і держслужбовці нашої великої і потужної інституції, за щиру віру в перемогу справедливості. За ваш професіоналізм і невтомність, коли в 24 годинах: суди, підготовка стосів документів, допити, наради, а часто вночі ще й процесуальні дії на затриманнях. Я вдячна нашим з Вами сім‘ям за підтримку, терпіння і теплі слова, які надихають на нові звершення.

Щодня за процесуального керівництва прокурорів:

— викривається більше 2 тисяч правопорушень,

— у 400 кримінальних провадженнях особам повідомляється про підозру,

— близько 500 – скеровуються до суду з обвинувальними актами.

За кожною цифрою – важка праця задля утвердження законності і забезпечення спокою українців. За кожним рішенням – людські долі. Все це, коли в тебе в роботі з тисяча проваджень і в шаленому темпі суворих строків.

Жоден рік для прокуратури – непростий. Тут інакше не буває, бо ми прагнемо бути на крок попереду, щоб не лише викривати злочини, а і запобігати їм. Ми постійно в боротьбі: з корупцією, з бандитами, з розкрадачами бюджету, в змагальному процесі судових баталій.

Цьогоріч прокуратура стала на шлях великих структурних перетворень – системних і сміливих. Генеральна прокуратура стала історією, на зміну їй прийшов Офіс Генерального прокурора, регіональні прокуратури стали обласними, невдовзі місцеві стануть окружними.

Відверто, це був важкий етап, але трансформації вже дають результат і на фініші цього перезавантаження ми хочемо досягнути головної мети – підвищення суспільної довіри до прокуратури.

Я бажаю вам, дорогі прокурори і держслужбовці, всі ті, хто забезпечує життєдіяльність органу, сил і наснаги, пишатися своєю справді державницькою діяльністю і впевнено дивитися в завтрашній день. А ще – міцного-міцного здоров‘я!», — йдеться у привітанні.

«Судово-юридична газета» також вітає прокурорів з Днем працівників прокуратури.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси