Справи Майдану: судитимуть ексголову райсуду Києва

15:41, 11 декабря 2020
Суддя  підозрюється, зокрема, в організації постановлення суддями завідомо неправосудних ухвал.
Справи Майдану: судитимуть ексголову райсуду Києва
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурорами скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови одного з районних судів м. Києва, який наразі є адвокатом. Про це інформує пресцентр Офісу Генерального прокурора.

Йому інкриміновано незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчинене службовою особою за попередньою змовою групою осіб; організацію умисного втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду; організацію постановлення суддями завідомо неправосудних ухвал (ч. 2 ст. 28, ст. 340, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 376-1 (в редакції Закону від 05.06.2009 року), ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 375 КК України).

За даними слідства, 19 лютого 2014 року колишній голова суду організував винесення суддями очолюваного ним суду неправосудних ухвал про застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою стосовно 10 громадян. Активістів напередодні незаконно затримали правоохоронці та, сфальсифікувавши матеріали провадження,  притягнули їх до кримінальної відповідальності за нібито участь у масових заворушеннях, а до суду подали незаконні клопотання про арешт. Екскерівник суду втрутився в роботу автоматизованої системи документообігу суду та «в ручному режимі» визначив слідчих суддів, які мали розглянути ці клопотання, надавши відповідні незаконні вказівки підлеглим працівникам апарату суду.

Підозрюваний та його захисники понад 8 місяців ознайомлювалися з матеріалами провадження, які були надані ще в березні поточного року. За клопотанням прокурора слідчим суддею підтверджено факт зволікання та визначено строк для ознайомлення з матеріалами стороні захисту, після спливу якого обвинувальний акт був переданий до суду.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДБР повідомило про підозру двом колишнім суддям Соснівського районного суду міста Черкаси. 

Додамо, Генпрокурор заявила про розслідування 60 проваджень по справах Майдану. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області