Можливість подачі заявки на 8 тис грн карантинної допомоги продовжили до 31 грудня

12:10, 15 декабря 2020
Підприємці, які хочуть отримати одноразову компенсацію єдиного соціального внеску (ЄСВ) мають подати всі необхідні документи до 21 грудня цього року.
Можливість подачі заявки на 8 тис грн карантинної допомоги продовжили до 31 грудня
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Держава впровадила три нові програми підтримки українців, які можуть постраждати через січневий локдаун. Це: програма “Допомога працівникам та ФОП - 8000 грн”, “Допомога роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин” та “Одноразова компенсація суб’єктам господарювання ЄСВ”. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Подача заявок на першу з програм продовжена до 31 грудня, на дві інші необхідно подати документи до 21 грудня.

“Такі терміни встановлені, оскільки більшість виплат ми плануємо здійснити до кінця року. По суті, до того моменту, коли люди підуть на січневий карантин. Наша ціль - щоб підприємці і працівники отримали кошти до локдауну і змогли пережити його в спокійному форматі. Ми намагалися зробити максимально спрощений порядок подачі заявок з мінімальним переліком документів”, - зазначив міністр Ігор Петрашко.

Він пояснив, що є чіткий перелік видів економічної діяльності, які можуть постраждати у зв'язку з посиленням карантину і які підпадають під реалізацію програм. З урахуванням цього переліку реалізовуються дві програми - “8 тисяч” (через портал “Дія” та “Компенсація ЄСВ”). Третя програма “Допомога роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин” не прив'язана до переліку та реалізується через регіональні центри зайнятості.

Щодо одноразової компенсації суб’єктам господарювання ЄСВ, то скористатися програмою можуть лише юридичні особи, діяльність яких буде тимчасово призупинена у зв'язку з посиленням карантинних обмежень.

Розмір одноразової компенсації розраховується як середнє значення сплаченого ЄСВ за останні 10 місяців.

Для отримання фінансової допомоги необхідно в період з 14 до 21 грудня подати до територіального органу ДПС за місцем обліку заяву в електронній формі з використанням засобу кваліфікаційного електронного підпису.

Відшкодування зможуть отримати компанії, які не мають заборгованості зі сплати ЄСВ на дату набрання чинності законом, тобто станом на 10 грудня 2020 р.

Раніше "Судово-юридична газета" повідомляла, що в Україні може різко зменшитися кількість реєстрацій ФОПів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України