$10 000 за закриття провадження: у Києві затримано поліцейського

20:40, 18 января 2021
Крім того, за ці кошти правоохоронець пообіцяв повернути громадянину автомобіль, який був евакуйований без законних на те підстав.
$10 000 за закриття провадження: у Києві затримано поліцейського
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві затримано поліцейського, який вимагав 10 тисяч доларів США за закриття провадження. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано та повідомлено про підозру старшому оперуповноваженому в особливо важливих справах Департаменту карного розшуку Нацполіції України за фактом шахрайства, що завдало значної шкоди потерпілому, а також за підбурення до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, поліцейський вимагав у громадянина 10 тис. доларів США неправомірної вигоди за неповідомлення слідчим про підозру у нанесенні умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження (ст. 122 КК України) та закриття кримінального провадження. Крім того, за ці кошти правоохоронець пообіцяв повернути громадянину автомобіль, який був евакуйований без законних на те підстав.

У ході контролю за вчиненням злочину поліцейського затримали у порядку ст. 208 КПК України після отримання всієї суми неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що за хабар судитимуть слідчого ДБР

Додамо, що судитимуть експосадовців Вінницької поліції, які «заробляли» на ремонтах службових авто.

Крім того, у Києві викрито заступника начальника сектору превенції одного з районних управлінь поліції на отриманні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Наразі йому повідомлено про підозру.

Також у Києві спіймали трьох поліцейських-хабарників.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді