В Україні перевірили субсидіантів: Мінфін знайшов мільйони порушень

17:18, 4 марта 2021
Міністерство фінансів у 2020 році знайшло 2,5 млн порушень під час перевірки отримувачів соціальної допомоги та субсидій.
В Україні перевірили субсидіантів: Мінфін знайшов мільйони порушень
Джерело фото: УП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У 2020 році верифікацію виплат провели на загальну суму 455 млрд грн. Мінфін виявив невідповідності в інформації про одержувачів соціальних виплат на 1,6 млрд грн. Про це в інтерв’ю «Сегодня» розповів міністр фінансів України Сергій Марченко.

Мінфіном виявлені різні невідповідності інформації про одержувачів соціальних виплат у реєстрах, базах даних тощо. 

«Ми розіслали близько 2,5 млн рекомендацій відповідним органам провести додаткову перевірку по кожному випадку. І за результатами цих перевірок повинні бути прийняті справедливі й обґрунтовані рішення щодо подальших виплат реципієнтам», - зазначає міністр.

Він додає, якщо оцінювати структуру порушень і невідповідностей, то в 70% випадків мова йде житлові субсидії. Міністерство розіслало понад 1,7 млн ​​рекомендацій, по пільгах відвідувань - 506 тисяч, по соцдопомоги - 170 тисяч, по страхових виплатах - 4,8 тисячі, по безробіттю - 4,4 тисячі і по пенсійних виплатах - 46 тисяч рекомендацій.

Окрім того, спікер зазначає, що в деяких випадках після додаткових перевірок органи, які нараховували виплати, можуть звертатися до суду про повернення коштів до бюджету.

«Існує сім'я, яка отримала субсидії та соціальні виплати на 170 тис. грн. При цьому її члени за п'ять років купили п'ять нових автомобілів. У такому випадку державний грант доведеться повернути», - наводить приклад Сергій Марченко.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, чи будуть забирати в українців майно за борги по комуналці.

А також ми повідомляли, що Верховна Рада ухвалила законопроект Галини Третьякової про соціальний захист населення в умовах карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду